Oppskrift på fylte pannekaker.

Hej! Rakk ikke å legge ut oppskrift igår, så da kommer den nå. Smakskombinasjonen av nystekt kjøttdeig og fersk kruspersille er noe min gane finner meget tilfredstillende. Og når dette fylles i form av en kjøttsaus i sprø pannekaker, blir det ikke annet enn supergodt.

Dette trenger du til pannekakene: 2,5 dl hvetemel, 2 egg, 4 dl melk, og én klype salt. Dette gjør du: Visp eggene og saltet stive, tilsett melk, og sikt inn mel. Stek tynne pannaker i en stor stekapanne med fett på middels varme.



Dette trenger du til kjøttsausen: 400 g kjøttdeig, 2 ss olje til steking, 1 finhakket løk, 1 boks hermetiske tomater, 1 dl tomatpuré, 1/2 ts salt, 1/2 ts pepper, 1 bitteliten finhakket rød chilli uten frø, 1/2 dl finhakket fersk kruspersille, og 1 dl revet ost.



Dette gjør du: Brun kjøttdeigen i oljen på sterk varme. Dersom du benytter svak varme, blir kjøttdeigen kokt, og ikke stekt. Dette smaker ufint. Rett og slett. Tilsett finhakket løk, chilli, salt, pepper, tomater og tomatpuré, og la det koke i ett minutt. Deretter tilsetter du persillen, og lar det trekke i noen minutter på avslått kokeplate. Deretter fyller du pannekakene med fyllet, og plasserer de i en ildfast form. Strø over revet ost, og gratiner pannkakene på 200 grader over-og undevarme i ti minutter. Bon appétit!

 

 

 

Én kommentar

linn e.

10.03.2011 kl.23:38

Fantastisk! Jeg prøvde denne igår, og den var utsøkt! Takk for oppskriften!

Skriv en ny kommentar

hits