Mozzarellablomster

Når en søvnløs natt først har inntruffet, er det absolutt ingen vits å bli liggende i sengen å sløse med tid. Opp å hoppe, kjøkkenet kaller!  Uansett, etter å herjet på kjøkkenet i et par ensomme stunder har jeg  "oppfunnet" enda en artig forrett. Den smaker herlig og består enkelt og greit av tynne smørdeigflak formet som blomster. Disse er fylt med fersk mozzarella, finhakket persille, og diverse krydderier. Passer ypperlig som forrett før kjøttretter.

Dette trenger du: 4 smørdeigplater (butterdeig), 100 g mozzarella, 1 dl finhakket persille, 1 fedd finhakket hvitløk, 1/2 ts nykvernet pepper, litt smør til smøring av former.



Dette gjør du:

1. Smør fire små ildfaste former, og plasser én smørdeigplate i hver av dem. Trykk den lett ned, og form den som en blomst med en fordypning i midten.

2. Skjær opp osten i små terninger, og bland inn persille, pepper, og hvitløk. Denne blandinger fordeler du i butterdeigblomstene.

3. Stekes på 180 grader på midterste rille i ovnen i omtrent 10-15 minutter. Anrett blomstene på store tallerkener, og pynt med fersk persille.



Retten kan for øvrig både serveres kald og varm, og et glass Balland-Chapusis Sancerre Le Vallon 2008 får mozarellablomstene til å blomstre i munnen, og gjør godt for matglade ganer.  Vi blogges, ha en strålende natt videre.

 

 

 

7 kommentarer

Kris

18.04.2011 kl.10:39

wow =p

Superfan

18.04.2011 kl.15:13

Vakkert

Linn

18.04.2011 kl.17:46

Nam til deg og maten ;)

Magnus

18.04.2011 kl.18:35

Du er syyyyk du :)

Emine

19.04.2011 kl.11:37

du er så flink!

fan

19.04.2011 kl.19:36

jeg vil vite litt mer om deg også..

skriv innlegg om deg og da? :)

foralldel

19.04.2011 kl.19:50

fan: hehe, hva vil du vite da? xD

Skriv en ny kommentar

hits