Krumkake-millefeuille

Sommeren står rett rundt hjørnet, og sene sommerkvelder med latter og bobler i glasset er noe alle ser frem til. Bedøvet av vårvarmen endte jeg naturligvis opp på kjøkkenet igjen, for å gjøre mer skade. Etter litt eksperimentering kom jeg frem til at norsk julebakst kombinert med franske dessertprinsipper resulterer i den herligste lille sommergodsak som imponerer både med sitt flotte utseende, og fantastiske smak.

Vanskelighetsgrad: Lett.

 

Millefeuille (les: mil fæj) kommer fra fransk, og betyr tusen blader. Opprinnelig var det napoleonskaken som fikk dette navnet, da den ble laget av flere lag med stekte smørdeigflak, fylt med vaniljekrem. Imidlertid blir begrepet nå også brukt om andre desserter som har en liknende lagvis oppbygning. I min milefeuille har jeg erstattet smørdeigflakene med små krumkaker, og vaniljekremen er byttet ut med masse friske jordbær og pisket kremfløte.

Dette trenger du for krumkakene: 100 g smør eller margarin, 125 g hvetemel, 100 g sukker og 2 egg.

Dette trenger du for fyllet: 500 g jordbær, 1/4 l kremfløte og 1 ss sukker.

 

Dette gjør du:

1. Pisk sukker og egg til stiv eggedosis, og sikt inn hvetemel. Smelt smøret, rør det forsiktig inn.

2. La kakerøren hvile på et kjølig sted i omtrent én time. Deretter steker du små krumkaker i et krumkakejern. Bruk omtrent én ts med røre per krumkake.

3. Pisk sukker og fløte til krem, og skyll og skjær opp jorbærene i passe store biter. Plasser én krumkake på et fat, og dekk den med 1 ss kremfløte og oppskårede jorbær. Legg på en ny krumkake, og gjenta prosessen til du har fått en millefeuille i ønsket størrelse. Den trenger ikke å være like høy som den jeg har laget, og to krumkaker gir normalt én porsjon.

En slik jordbærdessert er oppfriskende og lett, kan sereveres alene, eller som dessert etter en mektig hovedrett. Passer perfekt på en varm sommerdag, og kan gjerne serveres med en hvilken som helst Chardonnay eller enda bedre, en rosé kjent under navnet Crémant de Bourgogne.

Bon appétit, vi blogges! :D







17 kommentarer

Samra

26.04.2011 kl.19:33

Åååh, ser helt fantastisk ut! Du kan gjerne okkupere kjøkkenet mitt når som helst! :D

Sana Sol

26.04.2011 kl.19:36

Det der så bare digg ut ! NAAAAAAM

Magnus

26.04.2011 kl.19:36

Digg! :D

foralldel

26.04.2011 kl.19:37

Samra:Haha, jeg tror du endrer mening etter å ha sett hvor mye jeg roter. (A) :D

Sara

26.04.2011 kl.19:39

Kan du ikke skrive et inlegg om deg selv ? :D

foralldel

26.04.2011 kl.19:43

Sara: Joda, det skal jeg gjøre når jeg får tid. :D

Duyen

26.04.2011 kl.23:40

wow, imponerende :D

Monica

27.04.2011 kl.00:16

Nam...

Emine

27.04.2011 kl.06:44

du og de jordbærene dine. men det ser kjempe godt ut!

Monica

28.04.2011 kl.00:49

Se så godt ut...Jeg tror jeg kommer til å lage en sånn....en dag...

Axel

28.04.2011 kl.11:03

Herlig blogg! Maten ser super god ut og ser frem til 3rettersen Du skal lage til meg :)

linn cathrin

28.04.2011 kl.17:07

Wow, jeg er imponert!

Ragnhild

28.04.2011 kl.17:37

Nam!

foralldel

28.04.2011 kl.18:19

Axel: Haha, for all del. xD

Nawid

29.04.2011 kl.01:46

stilig, du er flink!:)

Gaute

30.04.2011 kl.08:00

Det der skal prøves! Så ufattelig godt ut, og GODT forklart. Gleder meg allerede:)

Therese

01.05.2011 kl.17:00

Hva med å fotografere den neste dessert oppå deg? I bar overkropp selvfølgelig :) Mmmm

Skriv en ny kommentar

hits