Myk peanøttkonfekt med sjokoladeovertrekk

Dette her må være noe av det herligste jeg noen gang har laget. Se for deg en sjokoladekule laget av myk og saftig nougat, med et hint av peanøttsmak. Et overtrekk av knasende melkesjokolade, og fudge som smelter på tungen og gjør godt for både kropp og sjel. Nam? Det syntes jeg og. :D

Jeg har alltid trodd at jeg aldri kom til å klare å lage ordentlig god konfekt som virkelig gjør godt for ganen og mine sjokoladesultne øyne. Men joda, etter noen millioner år med prøving og feiling har jeg endelig klart å komponere en rekke oppskrifter på perfekte konfektgodbiter. Legger ut flere oppskrifter om dere har interesse av det. Her er ihvertfall én.

Vanskelighetsgrad: Krevende.

Dette trenger du for omtrent 20-30 kuler: 2,5 dl sukker, 1/2 dl vann, 1 ts honning, 1 eggehvite,  1 ss vaniljesukker, 2 ss peanøttsmør, 2 ss kakaopulver, 1 dl tørrmelk og 100 g melkesjokolade.

Dette gjør du:

1. Skill eggehviten fra plommen og ha den i en bakebolle med kun vaniljesukker. Pisk blandingen helt til det dannes kraftig hvitt skum. Ha i honning, og pisk i noen minutter til. Sett blandingen til side.

2. I en gryte med tykk bunn smelter du sukker og vann på svak varme. Når all sukkeret er smeltet, og blandingen får et et hint av en gylden farge, tar du gryten av platen. Ta frem bakebollen med eggeblandingen, og pisk den karftig samtidig som du tilsetter smeltet sukker i en tynn stråle. Fortsett til alt er godt blandet.

3. Ha i alt annet bortsett fra melkesjokolade, og blant godt. Nå sitter du igjen med en tykk og god sjokoladefudgeaktig blanding som smaker helt himmelsk. Denne lager du små kuler av, som du plasserer på et brett. Brettet setter du i fryseren i én time.

4. Når kulene er kalde og har stått i fryseren én time, smelter du sjokoladen i et vannbad, og triller kulene lett i sjokolademassen før du igjen plasserer dem på brettet. Denne gangen kjøler du de ned i romtemperatur. Etter det er de klare til å få smelte på tungen din og glede ditt hjerte. Lykke til! :D

PS: De her er dine beste venner, og bedre enn de fleste former for psykoterapi når du trenger litt trøst...


Om noe er uklart eller om du trenger ekstra hjelp til noe, så er det bare å bruke kommentarfeltet. Svarer så fort jeg klarer. = D


 

14 kommentarer

Alexandra

16.05.2011 kl.01:30

Jeg hater deg >.<

Rania

16.05.2011 kl.01:31

OMG! Du er virkelig slem! mmm gleder meg til oppskriften kommer ut! :D

Rigmor

16.05.2011 kl.10:30

Lovee it ! <3

foralldel

16.05.2011 kl.12:18

Rigmor: Åh, hvor er du? Jeg skal spare en til deg. :D

foralldel

16.05.2011 kl.12:19

Rania: Jepp, legger den ut fortløpende. =)

Emine

17.05.2011 kl.09:37

wow! det så drit godt ut. :O

Sana sol

18.05.2011 kl.11:52

De smakte himmelsk ;D

Monica

19.05.2011 kl.21:01

De var såååååå godeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!! :o)

MiaHaap

19.05.2011 kl.21:26

Å, DET så godt ut!

Mari

20.05.2011 kl.09:47

Selvfølgelig har vi interesse av flere konfektoppskrifter:D De ser helt fantastiske ut!

Kia - Nailsncupcakes

19.11.2011 kl.08:42

Ååh... Dette må definitivt prøves. Jeg som er glad i noe litt crunchy skal prøve å hå oppi noen hakkede peanøtt biter også

Tante Jul

19.11.2011 kl.11:00

Hva slags honning bruker du? Flytende, lys, mørk, lyng?

foralldel

19.11.2011 kl.11:53

Tante Jul: Alt funger fint! :D Men jeg personlig foretrekker akasiehonning eller lynghonning.

foralldel

19.11.2011 kl.11:56

Kia: Det var en god idé! Må prøve det selv. :D

Skriv en ny kommentar

hits