Pavlova med jordbær

Til tross for kraftig vind har vi hatt flott sommervær her i hovedstaden. Og selv om eksamen nærmer seg med stormskritt, og jeg burde sitte inne og oppføre meg som en flittig bokorm, endte jeg opp med å bli med på enda en grillfest. Denne gangen på verdens koseligste båt streifende ett eller annet sted i gokk. Uansett, en slik sommerdag blir ikke perfekt uten en søt herlighet. Og i dag falt valget på en pavlova, en herlig sommerkake som tilfredstiller både ganen og øynene. Kall den gjerne "ögongodis" som mine kjære partysvensker gjør...

Vanskelighetsgrad: Lett.

Dette trenger du for fire porsjoner: 2 eggehviter, 100 g sukker, 2 dl kremfløte, en bitteliten klype salt, 1 ss vaniljesukker, 250 g (én liten kurv) friske jordbær, 1 ts maizena.

Dette gjør du:

1. I en bakebolle pisker du eggehviter og salt til kraftig hvitt skum. Deretter tilsetter du sukker og maizena, og pisker videre til all sukkeret er oppløst.

2. Fordel kakerøren utover et stekebrett med bakepapir, til du får en omtrent 2,5 cm høy sirkel. Denne steker du på 160 grader midt i ovnen i omtrent en time.

3. Kjøl ned kaken, og pynt den med krem pisket med vaniljesukker, og oppskårede jordbær.

Ha en fin kveld! :D





8 kommentarer

Angel

20.05.2011 kl.19:37

I like.. I WANT! -.-

line

20.05.2011 kl.19:41

naaaaam! :O

Duyen

20.05.2011 kl.23:05

ser godt ut det! naam

Emine

21.05.2011 kl.17:40

NAM!!

foralldel

21.05.2011 kl.22:29

Duyen:Det var det også.:D

Kris

23.05.2011 kl.12:48

Eye candyy! :D

Rakel

23.05.2011 kl.12:50

Haha, partysvensker tom xp

Den smakte utrolig btw, flinken min. <3:D

foralldel

23.05.2011 kl.15:53

Rakel: Wee. :D

Skriv en ny kommentar

hits