Sjokoladeterte med valnøtter og myk sjokolademousse

 

Dagen i dag var en av de dagene. En av de dagene dagene når jeg står opp om morgenen og fra første stund føler at jeg må sette tennene i en kaloribombe med masse sjokolade for at dagen skal bli bra. Masse herlig sjokolade. Mørk sjokolade, melkesjokolade og all slags sjokolade. Og etter å ha pint og torturert meg selv gjennom en lang skoledag med sukkersug og sjokoladetanker, sitter jeg nå endelig og gjør det jeg liker å gjøre best her på jorden; Spiser sjokolade. Og det er ikke en hvilken som helst form for sjokolade, det er en sprø sjokoladeterte med valnøtter dekket med myk sjokolademousse og knasende sjokoladeornamenter laget av mørk sjokolade fra Sveits. En herlig sak som gleder både øyne og munn. :D

Dette trenger du for fire porsjoner:

Kjeksbunn: 8 havrekjeks, 1 ts melis, 40 g smør, 2 ts bakekakao, 1/2 dl valnøtter.

Sjokolademousse: 4 egg, 50 g smør, 200 g mørk sjokolade, 1 ts vaniljesukker, 50 g sukker.

Dette gjør du for å lage kjeksbunnen:

1. Kjør havrekjeks, smør, kakao og melis i food prosessor, til det dannes en grov deig.

2. Tilsett valnøtter, og fordel deigen i 4 faste muffinsformer. Stek de i 10 minutter på 200 grader. Deretter kjøler du de ned.

Dette gjør du for å lage sjokolademoussen:

1. Smelt smør og sjokolade med vanilje sukker i en gryte på meget svak varme. Rør konstant rundt slik at sjokoladen ikke brenner seg. Når du har fått en flytende masse, tar du gryten av platen og lar den kjøle seg ned.

2. Pisk eggedosis av egg og sukker i en bolle, og tilsett denne blandingen gradvis i smørmassen. Pisk kraftig imens du gjør dette.

3. Hell sjokolademousseblandingen over kjeksbunnene i muffinsformene, før du lar dem stå i kjøleskapet over natten. Serveres med friske bær, sjokoladeornamenter eller det du måtte ha for hånden.

Dette er for øvrig en meget elegant dessert, som utmerker seg på matbordet ved en spesiell anledning. Smaker ekstra godt om den kombineres med en halvsøt Valpolicella.
4 kommentarer

Emine

25.05.2011 kl.16:59

NAM! ser du koser deg under eksamenstider.

Sana Sol

26.05.2011 kl.20:55

Herliiiiiiiiiiiiiiiiig :D

Eftychia

05.06.2011 kl.12:15

Delicious!! Very nicely presented!!

foralldel

05.06.2011 kl.13:46

Eftychia: Thank you very much! :D

Skriv en ny kommentar

hits