Innbakt spanakopita - Gresk pai

Forsommeren bringer de herligste dager til Hellas. Dager hvor himmelen er skyfri, og varme solstråler resulterer i blomstertunge trekreoner som svaier i de varme vindpustene. Temperaturen er konstant på vei opp, og et glass iskald gresk limonade akkompagnert av en herlig forrett er det ingen som sier nei til.

Dagens herlighet kombinerer det beste av det beste fra det greske kjøkken, og gir oss en herlig pai laget av en myk smørdeig som danner flere lag med sprø skorpe ved steking, og et fyll av fersk fetaost kombinert med mildt kryddrede spinatblader. Siden paien min imotsetning til den tradisjonelle har en lukket form, egner den seg perfekt til å ha i matpakken en dag du ønsker å sette tennene i noe litt mer eksotisk enn en rugbrødskive med geitost. Superlett å lage, imponerer både store og små.

Vanskelighetsgrad: Lett.Dette trenger du: 1 pakke smørdeig/butterdeig, 250 g frossen spinat, 125 g fetaost i lake, 1/2 ts salt, 1/2 ts rød chilli, 1/4 ts malt muskattnøtt, 1/2 dl tørket eller fersk dill, 1 løk, 1 ss olivenolje til steking.
Dette gjør du:

1. Finhakk løken, og fres den i olje på svak varme. Tilsett alt av krydder og spinat.

2. Når alt vannet fra spinatbladene har fordampet, tilsetter du fetaosten og rører forsiktig med en sleiv, før du tar stekepannen bort fra varmen.

3. Kjevle ut smørdeigplatene til de er noen milimeter tykke, bruk gjerne litt hvetemel så de ikke kleber seg fast til underlaget. Fyll de med spinatfyllet, og lukk dem igjen ved å brette leivene på midten, og klemme forsiktig rundt kanten. Dersom deigen er tørr, bruker du litt kaldt vann som lim.

4. Lag små snitt med en kniv på oversiden av paien, slik at noe af fyllet kommer til syne. Se bildet. Deretter steker du de på 200 grader over-og undervarme i 10-15 minutter, eller til de har fått den karakteristiske gyldne fargen du ser på bildene. Sereveres gjerne med noen kvister fersk timian for smakens skyld.

Vi blogges! :D


2 kommentarer

Sana Sol

31.05.2011 kl.21:00

Dette må jeg prøve ut :P

Charlotte på potte!

01.06.2011 kl.00:50

:) naammmii

Skriv en ny kommentar

hits