Italiensk tomatsaus

Pizza, lasagne, spaghetti og tusen andre matretter, særlig de fra Italia, krever at du har en velsmakende og perfekt tomatsaus for at du skal lykkes med dem. Det finnes et bredt sortiment av ferdige sauser på glass i butikken, men de fleste av dem er proppfulle av sukker og andre ulumskheter en helst skal unngå. Og når det kommer til smak, smaker de mer oppvaskmiddel enn tomat spør du meg. Derfor lager jeg alltid min egen selv, etter en gammel italiensk oppskrift som alltid gir perfekt resultat. Den er enkel å å følge, og sausen kan brukes til alt mulig rart. Dette er for øvrig en grunnoppskrift  på den mest milde tomatsausen jeg bruker. Det går fint ann å smaksette sausen med andre ingredienser som eksempelvis ansjos, sitronskall og selleri dersom en ønsker det. Jeg legger ut flere oppskrifter på mer pikante sauser etterhvert.

Vanskelighetsgrad: Lett.Dette trenger du:

2 dl hakkede tomater (gjerne på boks), 1 dl tomatpure, 1 bunt fersk basilikum, 1/2 ts nnykvernet sort pepper, 1/2 ts salt, 1 stor løk, 1-2 fedd hvitløk, 4 ss olivenolje, 1 dl tørr hvitvin (kan sløyfes).Dette gjør du:

1. Finhakk løken og hvitløken, og tilsett de en kjele med olivenolje. Rør rundt med en tresleiv på sterk varme, til de er gyldne i fargen. Deretter heller du over tomatpure og hakkede tomater. Dersom du bruker ferske, er det veldig viktig at du fjerner frøene. Disse gir sausen en bitter og ubehagelig smak.

2. Tilsett alt av krydder, og finhakket basilikum. Tislutt heller du over hvitvin og lar det koke opp. La sausen koke til du skal bruke den, om det så er fem minutter til, eller tre timer. Tilsett vann om den blir for tykk.

 

7 kommentarer

Hmm

13.06.2011 kl.14:04

Good one! Men har du smakt på oppvasksmiddel :P? haha tuller bare!

Monica

14.06.2011 kl.10:02

Hvorfor har jeg ikke visst om denne bloggen før nå?

Takk for mange gode oppskrifter, her har jeg tenkt til å tilbringe litt tid fremover.

M:)

foralldel

15.06.2011 kl.00:43

Monica: Åh, takk for hyggelig kommentar! :D

foralldel

15.06.2011 kl.00:45

Hmm: Haha, du skulle bare ha visst! (A)

Rakel

15.06.2011 kl.11:36

Åh, det er den du bruker i pizzamargaritaellerhvadetnåennheter?

08.09.2011 kl.11:54

Fin oppskrift, men dropp bilder av deg selv med solbriller og pouting, blir skikkelig flau på dine vegne av å se det.

foralldel

08.09.2011 kl.22:59

Anonym: For all del, når man ikke tør å skrive annet enn "anonym" i navnefeltet har man all grunn til å være flau. Prøv oppskriften, kanskje du kommer i litt bedre humør da? =)

Skriv en ny kommentar

hits