Berlinerboller med bringebærfyll

Frisk luft, kvitrende fugler, lukten av nystekte berlinerboller, og lukten av sort, nybrygget kaffe. Livet er rett og slett herlig. Håper dere alle for en strålende dag i dag. =) Nedenfor har dere oppskriften på en godbit dere sent vil glemme.

Vanskelighetsgrad: Middels.



Dette trenger du: 100 g margarin, 4 ss melis, 500 g hvetemel, 3 egg, 50 g gjær, 2 ts bakebulver, 1,5 dl melk, 1 dl brinebærsyltetøy og 3 ts vaniljesukker.



Dette gjør du:

1.  Smelt margarin, og ha det i en bolle. Tilsett kald melk, slik at væasken blir lunken, før du løser opp gjæret.

2. Bland i inn sammenpiskede egg, og resten av det tørre. Elt deigen godt før du lar den heve til dobbel størrelse.

3. Kjevle ut en omtrent 2 cm tykk leiv, bruk gjerne litt tørr mel slik at den ikke klisterer seg til underlaget. Stikk deretter ut passe store sirkler med et glass, som du etterhever i omtrent 1 time.

4. Stek bollene i smult i en dyp kasserolle, før du kjøler dem ned på en rist. Skjær opp et snitt i dem, og fyll inn bringebærsyltetøy med en sprøytepose.




Saftige berlinerboller smaker himmelsk med en kopp svart kaffe til! :D

5 kommentarer

Emine

14.06.2011 kl.19:57

åh! digger dette...og det er mye bedre med bringebærfyll enn med vaniljekrem. nam nam nam.

Michael Larsen

14.06.2011 kl.22:41

Ser herligt ut :)

You just got yourself a new follower.

Fortsett å blogge. Ålreit inspirasjon.

(:

foralldel

15.06.2011 kl.00:42

Michael Larsen:

Takk! Aw, yay! :D

foralldel

15.06.2011 kl.00:44

Emine: Ja, bringebær er best. <3

Rakel

15.06.2011 kl.11:35

Nam! :D

Skriv en ny kommentar

hits