Tzatziki - En gresk herlighet

To dager med solskinn, og her sitter jeg omkranset av gresk nostalgi. I første omgang hadde jeg planer om å lage noen greske søtsaker for å slukke mitt velkjente sukkersug, men etter å ha gått ut på terrassen og blitt møtt av en blomsterpotte full av velduftende dill, gikk jeg heller for en herlig dressing som er hakket sunnere enn greske søtsaker, og mye enklere å lage. I Hellas brukes den som tilbehør til alt fra pitabrød til grillmat, eller som "tapas" eller såkalt fingermat. Bortsett fra det, kan du eksempelvis bruke den i en god salat som denne: Gresk-italiensk salat.

Dette trenger du: 2 dl rømme/yoghurt naturell/kefir, 1 slangeagurk, 1 dl frisk dill, 2 fedd hvitløk, 1/2 ts salt og 1/2 ts nykvernet sort pepper.

Dette gjør du:

1. Riv agurken med et råkostjern, eller skjær små terninger av den med en skarp knip. Finhakk dillen og hvitløken.

2. Ha rømmen eller liknende i en bolle, og tilsett alt av krydder og urter. La Dressingen stå én time i kjøleskapet, så smakene trekkes ut av urtene og løken og inn i dressingen.

Bruk dressingen for all del i en herlig gresk-italiensk forrett som denne! :D










 

4 kommentarer

Rakel

15.06.2011 kl.18:51

Åh, det så lite digg ut da..

Emine

16.06.2011 kl.17:03

åh! digger det. og det passer til så mye!

Frida Elvira

21.06.2011 kl.11:30

Det er noe av det beste som finnes!

foralldel

21.06.2011 kl.22:39

Frida Elvira: Ja, det er helt herlig! :D

Skriv en ny kommentar

hits