Marsipankake - Den herligste festkake!

God kveld kjære blogglesere! I går hadde en av mine kjære venninner bursdag, og i den anledning bakte jeg en herlig marsipankake. Det tar mindre enn ett minutt å sluke et stort kakestykke, selv om smaken er himmelsk og spiller på utallig mange smaksløker. Det aller første en kjenner, er den herlige søte marsipanen som berører ganen og fryder hjertet. Deretter kjenner en den iskalde kremen som gradvis smelter på tungen, og gjør godt bedre, like før den fyldige bringebærsmaken tar over dominansen, og balanserer sødmen med en syrlig smak. Tislutt kjenner en den luftige kakebunnen forsvinne bakover i munnen før den herlige opplevelsen gradvis avsluttes med knasende valnøtter mellom tennene. Bon apétit! :D

Vanskelighetsgrad: Middels.

Kaken består av tre deler, som tilsammen utgjør det dere ser på bildet. Nedenfor finner dere en trinn-for-trinn-oppskrift.

Dette trenger du for sukkerbrødet: 4 egg, 100 g sukker og 75 g hvetemel.

Dette trenger du for fyllet: 1/4 l kremfløte, 2 ss sukker, 1 dl valnøtter, 1 dl bringebærsyltetøy og 1/2 dl melk.

Dette trenger du for marsipanlokket: 300 g marsipan og 1/2 dl melis.

 

Dette gjør du: 

For å lage kakebunn:

1. Pisk egg og sukker stivt i en kjøkkenmaskin, eller med håndmikser. Eggedosisen skal være så stiv at du kan skrive "Ole" i den med en sleiv, uten at noen av bokstavene forsvinner iløpet av 15 sekunder.

2. Sikt inn hvetemel, og rør forsiktig rundt så røren ikke faller sammen. Stekes i en rundt kakeform med diameter på 24 cm i omtrent 35 minutter på 180 grader.

Fyll: 

1. Pisk fløte og sukker til krem i en bakebolle.

2. Kjøl ned sukkerbrødet, og del det i tre med en skarp kniv. Plasser det første laget på et kakefat, og dynk det med noen skjeer melk, før du legger på 1/4 av den piskede kremen. Deretter strør du over grovhakkede valnøtter.

3. Legg på neste sukkerbrødlag, og dynk det igjen med melk, før du dekker det med bringebærsyltetøy, og 2/4 av den piskede kremen. Tislutt legger du på topplokket som du dynker, og dekker med resten av kremen.

Lokk:

1. Kna marsipanen godt i hendene, slik at den blir myk og lett å forme. Deretter triller du en kule av den på et rent underlag. 

2. Strø tørr melis på over- og undersiden av maripankulen, og kjevle ut en sirkel som dekker kaken, og sidene på kaken. Legg det forsiktig over kaken, og klapp forsiktig rundt sidene. Skjær bort det overflødeige, og sett kaken kjølig i minst en halvtime før servering.

Pynt gjerne med friske bær, melisdryss og/eller friske blomster og sjokolade, og kaken må for all del akkompagneres av en søt dessertvin, som eksempelvis Bru-Baché Jurancon La Quintessence 2007.

Lykke til! :D









21 kommentarer

jørgen

22.06.2011 kl.21:42

Å fy søren!

dude, marry me!? :D

Therese

22.06.2011 kl.22:46

Haha, tenkte akkurat det samme som Jørgen over her. Jeg vil gifte meg med deg! :D

K

22.06.2011 kl.22:54

Neeheej! Han er bare min!<3

Rakel

23.06.2011 kl.09:59

Hey? Miiin!<3

Chris

23.06.2011 kl.15:32

Hvordan har du laget skiltet?:o

Btw, henger meg på lista over friere. Gift deg med meg!

Malin og Marte

23.06.2011 kl.18:38

marsipankake med valnøtter <3 Er det vanskelig å legge på marsipanlokket? Hvilken marsipan er enklest å arbeide med?

Yvonne Lise

23.06.2011 kl.19:19

Du er sinnsykt dyktig!

Monica

23.06.2011 kl.22:13

Woooow! :D

foralldel

24.06.2011 kl.00:41

Yvonne Lise: Tusen takk! :D

foralldel

24.06.2011 kl.00:43

Malin og Marte: Nei, det er utrolig enkelt! :D

Jeg lager marsipanen jeg bruker fra scratch, men odense er min favoritt når det kommer til butikkmarsipan. :D

SiljeXD

24.06.2011 kl.10:27

Jeg liker egentlig ikke marsipankake men den som du hadde laget den så jo helt himmelsk ut:) Du er flink:P

elena

24.06.2011 kl.11:08

Så fin kake da! :D

foralldel

24.06.2011 kl.11:41

elena: Tusen takk! :D

foralldel

24.06.2011 kl.11:42

SiljeXD: Tusen takk, Silje. :D

I r l i n

24.06.2011 kl.14:59

wow ;D

Line

24.06.2011 kl.15:51

Utrolig bra blogg og du er utrolig flink! :D blir sulten bare av å se på bildene dine, hehe :p

I have dreams

24.06.2011 kl.18:21

så utrolig flink du er. kaken så jo aldeles nydelig ut. jeg personlig liker ikke kaker, men jeg kjenner jo mange som absolutt elsker dem og da hadde blitt helt frelst på en slik kake :)

Rita W

24.06.2011 kl.19:21

Stilig! :-)

hehe<3

24.06.2011 kl.20:58

ahhhh<3 nam!!!!

Michael Larsen

25.06.2011 kl.12:02

Shait.. Synd at jeg ikke fikk dratt på eventen til Rita..

Ser veldig, veldig bra ut.

Keep it up, kiddo

foralldel

25.06.2011 kl.12:20

Michael Larsen:

Hehe, ja, du skulle ha vært der.

Takk! :D

Skriv en ny kommentar

hits