Saftige porsjonseplekaker

Nystekt eplekake er noe av det beste som finnes. Jeg personlig baker mye eplekake om høsten med norske syrlige epler rett fra hagen. Men siden det regnet så tungt i hovedstaden i dag, og jeg hadde en kurv grønne epler stående i kjøleskapet, latet jeg som om det var høst og slo til med noen små søte porsjonseplekaker.

Min gane foretrekker den perfekte eplekake som myk og saftig i midten, med sprø knasende kant som gir litt tyggemotstand. Den må selvfølgelig komme glovarm fra ovnen, rett på fatet, og sereveres med hakkede hasselnøtter og en kladd vaniljeis som smelter på tungen. Nedenfor har jeg bakt eplekakene i små porsjonsformer, slik at de blir lettere å anrette som desserter. Du kan òg benytte en vanlig brødform om du ønsker en større kake.

Vanskelighetsgrad: Lett.

Dette trenger du: 125 g mykt smør eller margarin, 125 g hvetemel, 125 g sukker, 1 ts bakepulver, 3 eggeplommer, 3 eggehviter, 3 syrlige epler, 1ss sukker blandet med 1 ts kanel, og 3 ss hakkede hasselnøtter.

Dette gjør du:

1. I en bakebolle pisker du smør og sukker hvitt, før du tilsetter eggeplommer og sikter inn mel og bakepulver.

2. I en annen bolle pisker eggehvitene stive, før du forsiktig vender de inn i resten av deigen. Smør små cremebruleefromer eller store muffinsformer med smør, og fordell deigen i i disse.

3. Skrell eplene, og skjær de i tynne skiver som du trykker lett ned i deigen.Strø over litt kanel, sukker og hasselnøtter etter ønske.

4. Stek kakene på midterste rille i omtrent 30 minutter på 170 grader.

Tips: For en ekstra fyldig smak lønner det seg å blande 1/2 ts kanel i deigen før kaken stekes.







5 kommentarer

mybabygirl

27.06.2011 kl.13:54

Namm namm dette skal jeg definitvit lage på bursdagen til prinsessa<3

Hanne

27.06.2011 kl.18:01

Gud her var det mye lekkert!

Selv elsker jeg hakkede mandler på toppen, og da helst under sukkeret slik at de karamelliseres lett..mmm mmm mmmmm....

foralldel

28.06.2011 kl.01:45

Hanne: Å, ja! Det smaker herlig når sukkeret knaser mellom tennene! :D

foralldel

28.06.2011 kl.01:45

mybabygirl: Ja det må du absolutt gjøre! Det smaker herlig! :D

Monica

28.06.2011 kl.15:50

Åååååååååååååå, det så KJEMPE KJEMPE GODT ut. Dette SKAL jeg lage!

Skriv en ny kommentar

hits