Kremet kamskjellsuppe med dill

God ettermidag kjære matelskere! Her i huset lages det tre-retters middager flere ganger i uken,  og alle i familien har hver sin del av måltidet man gleder seg mest til. Jeg personlig nyter alt av mat fra første stund, men det er vel ingen hemmelighet at desserten går for å være høydepunktet. En annen ting min gane prioriterer høyt, er forrettene. Små lette retter, som vekker apetitten og innleder måltidet på behagelig vis uten å mette for mye. En av mine favoritter er en enkel kremet kamskjellsuppe, som oser av minimalisme og luksus. Smaker utrolig godt og gleder de fleste norske ganer. Nedenfor har du en ganske grei oppskrift på en fin nybegynnersuppe.

Vanskelighetsgrad: Middels.

Dette trenger du for fire porsjoner: 20 kamskjell, 100 g fennikel, 1 dl hvitvin, 1 dl matfløte, 2 dl melk, 2 dl vann, 80 g smør, 2 ss olivenolje, 1 stjerneanis, 5 anisfrø, 1 dl fersk dill og kjørvel, og litt salt og pepper.

Dette gjør du:

1. Skjær opp fennikelen i små terninger, og sauter den lett i olivenolje. (Brunes raskt i en stekepanne i bevegelse).

2. Deretter grovhakker du fem kamskjell, og tilsetter disse med hvithvin, fløte, melk, vann, stjerneanis og anisfrø.

3. Ha blandingen over i en kjele, og tilsett 10 finhakkede kamskjell og smør samtidig som du rører godt på middels varme. Nå bør suppen begynne tykne. Dersom den ikke gjør det, kan du godt tilsette 1 ts maismel.

4. Tilslutt skjærer du de restværende skjellene i små skiver, og garnerer disse med dill, kjørvel salt, pepper og suppe i små forvarmede skåler. Serveres gjerne med ristede baguetter.










5 kommentarer

Malin og Marte

28.06.2011 kl.23:17

Tusen takk! Elsker kamskjell :)

line

29.06.2011 kl.00:12

nam! :D

Robin

04.07.2011 kl.23:13

mmmm! :D

foralldel

04.07.2011 kl.23:14

Malin og Marte: Yay! Jeg òg, det er supernam! :D

foralldel

04.07.2011 kl.23:14

Robin: :D

Skriv en ny kommentar

hits