Vannbakkels med appelsinkrem

God morgen kjære matglade folk! Det virker som om Gud har pakket inn Oslo i et ullpledd. Solen steker, jeg steker, kakene i ovnen steker. Jeje, skal slutte å klage og heller meddele en oppskrift på luftige vannbakkels fylt med en fruktig appelsinkrem. En ypperlig dessert som nytes i sommervarmen med et glass lemonade, eller en fruktig rosé om ganen heller foretrekker det...

Vanskelighetsgrad: Middels.

Dette trenger du for 12 små vannbakkels: 125 ml vann, 50 g usaltet smør eller margarin, 75 gram hvetemel, 1 stort eller to små egg, 2 dl pisket krem til fyllet og 1/4 dl revet appeslsinskall til fyllet.

Dette gjør du:

1. Kok opp smøret og vannet i en kjele på middels varme, og ta den av platen når smøret er flytende. Tilsett mel og rør rundt med en tresleiv. Gi blandingen et lite oppkok, til deigen slipper kjelen. Dette skal gjøres på veldig svak varme.

2. Ta bort kjelen fra platen, og rør godt med tresleiven samtidig som du tilsetter egg. Deigen skal være fast og glatt når den er ferdig.

3. Fordel deigen på 12 kaker på et brett med bakepapir, du kan enten bruke en spiseskje, eller en kremsprøyte. Stek kakene på 200 grader over- og undervarme i 15-20 minutter, til de får en gylden farge.

4. Kjøl ned kakene, skjær av toppen og fyll de med pisket krem og revet appelsinskall. Når du river skallet er viktig at du ikke får med det hvite, da det har en veldig ubehagelig smak.












7 kommentarer

Hanne

04.07.2011 kl.17:04

Mmm...du kan dette med å kose deg! :)

Lars

04.07.2011 kl.17:29

Det ser veldig godt ut.

Har du noen tips til hvordan å få vannbakkelsen så høye og luftige?

Mine klapper alltid sammen...

foralldel

04.07.2011 kl.17:50

Lars: Hm, jeg bruker alltid den oppskriften her, og har aldri opplevd at de klapper sammen. Det viktigste er å ikke åpne ovnen før de er helt ferdigstekte, også er det greit å la de kjøle seg ned i avskrudd ovn. Da pleier de som regel å holde formen. =)

foralldel

04.07.2011 kl.23:15

Hanne: Hehe, ja. xP Jeg lever av sukker og kos <3

Bjørnar Waage

05.07.2011 kl.12:07

Så ikke feil ut

Lars

05.07.2011 kl.12:56

Takk for svar, jeg får prøve oppskriften din neste gang jeg skal lage vannbakkels eller vannbakkelskringle (Waleskringle)!

Forøvrig pleier jeg å pumpe kremen inn i kakene slik at de får litt høyde på seg igjen før jeg serverer dem, hehe.

foralldel

05.07.2011 kl.14:20

Lars: Waleskringle! Takk for idéen, en slik må jeg lage! :D

Skriv en ny kommentar

hits