Friske jordbær med mascarponekrem og mørk sjokolade

God kveld! Da var enda en varm sommerdag omme, tilbragt i i solen med grilling og masse god mat. Det bugner av norske jordbær i de fleste butikker og grønnsakshager. Det er en vanlig norsk tradisjon å konsumere bærene med litt pisket krem og sukker, nedenfor ser du italienernes svar på fenomenet.

Vanskelighetsgrad: Lett.

Dette trenger du: 500 g norske jordbær, 2 eggeplommer, 2,5 dl kremfløte, 150 g mascarpone (kremost), 4 ss sukker og 100 g fin mørk sjokolade i biter.

Dette gjør du:

1. I en bakebolle piskes eggeplommer og 3 ss sukker til de er lyse og luftige. Så vendes mascarponeen inn.

2. I en annen bakebolle piskes kremen til krem med 1 ss sukker. Deretter vendes blandingen med ost og eggeplommer forsiktig inn, til en tykk og fyldig mascarponekrem dannes.

3. Hell over kremen i små glass, og server med jordbær og mørk sjokolade.







6 kommentarer

Lars

09.07.2011 kl.23:50

Fragole!

Det så ut som en spennende krem. Jeg får prøve denne til uka.

Si piace la cucina italiana assai!

foralldel

11.07.2011 kl.00:31

Lars: Ja! Det må du, den er herlig og frisk! :D

foralldel

11.07.2011 kl.00:36

Lars: Ja! Det må du, den er herlig og frisk! :D

Chris

12.07.2011 kl.10:00

Åh. Det så sYkt godt ut :O

Lars

15.07.2011 kl.17:09

Det var som jeg trodde, det var utrolig godt!

Takk for oppskrift. :)

foralldel

15.07.2011 kl.17:11

Lars: Yay! Så bra at du likte det. :D :D

Skriv en ny kommentar

hits