Albondigas - Spanske tapaskjøttboller

Tapas er den perfekte sommermat. Små nemme retter i alle mulige smaker og fasonger, som en kan sette sammen til et fullverdigmåltid. Nedenfor har du én av de mange velkjente rettene fra Spania. Pikante kjøttboller i en fyldig tomatsaus.

Vanskelighetgrad: Middels.

Dette trenger du: 500 g kjøttdeig, 3 fedd hvitløk, 1 stor løk, 2 egg, 1 parika, 1 bunt persille, 1 ts salt, 1 ts chillipulver, 1 ts paprikapulver og 1/2 ts nykvernet sort pepper.

Dette gjør du:

1. Grovhakk løk, paprika, persille og hvitløk, og ha de over i en foodprosessor til de finhakkede. Du kan også bruke kniv.

2. Ha over de finhakkede grønnsakene i en bakebolle, og tilsett alt av krydder og sammenpiskede egg, og bland godt.

3. Trill små kjøttboller av farsen, og stek dem i smør på middels varme. Bruk gjerne to spiseskjeer til å trille boller.

4. Kjøttbollene legges i en kjele med oppvarmet tomatsaus.

Buenas tardes, mis amigos! :D
4 kommentarer

Hilde Karin

10.07.2011 kl.23:25

nomnomnom!!!!!!!!

men dritet er at eg har fullt av sår inne i kjeften så nå går eg på en fin diett som består av barnemat på glass, i og med at det gjør vondt å få noe inn i mathullet, spess om det er krydret... i dag gikk eg 11 timer utne mat, alt eg har spist siden elleve tiden i dag tidlig er ett glass med barnemat. *sukk-big time* kan du ikke lage barnemat da? du vet; ukrydret små biter som du (nesten) slipper å tygge osv. (A) xD

jaja, kos deg med maten du, nå skal eg legge meg.

Ser frem til frokost; barnemat! : P

rakel

10.07.2011 kl.23:41

mmm! <3

foralldel

11.07.2011 kl.23:57

Hilde Karin: Aw!<3

Jeg kan lage iskrem til deg. (A)Det gjør sikkert ikke vondt.

Har du for øvrig skylt munnen med corsodyl? Da pleier sårene som regel å bli borte etter 1-2 dager.

I have dreams

12.07.2011 kl.20:44

så utrolig godt ut dette. jeg synes alltid det er fantastisk å se flinke kokker i fokus, og et av yndlingsprogrammene mine som jeg har fulgt med på her i England er Masterchef. du hadde sikkert klart deg kjempebra der :)

ikveld er fis, brokkoli og spinat hos oss, jeg tenker man behøver ikke mange ingredienser så lenge ingrediensene er godt kombinert, og man har masse fine urter og kryddere.

Skriv en ny kommentar

hits