Autentiske sjokoladekjeks - En frydfull opplevelse for både store og små ganer

Søte sprø kjeks som knaser mellom tennene, en bittersøt sjokoladesmak som brer seg ut i munnen, og mørke sjokoladebiter som smelter på tungen, og kriger med alle andre smaker om å vinne den barbariske smaksdominanskrigen. Har ganen din noen gang opplevd dette infernoet, har du sannsynligvis spist en ekte amerikansk "Chocolate Chip Cookie". 

Kjeks med sjokoladebiter selges og produseres verden over, og det finnes flere tusen ulike leverandører som står bak dem. Overraskende nok var det ved en ulykke at disse herlighetene ble til. Året var 1930 i vidunderlige Nord Amerika, hvor Ruth Graves Wakefield sto på kjøkkenet i sitt vesle tollhus og kokkelerte. Ved en tilfeldig, dog heldig feil, blandet hun en rekke ingredienser i en bolle, som senere ble til fantastiske kjeks folk elsket. Oppskriften ble trykket i en kokebok, og mirakelkaken spredte seg til hele USA på kort tid. Nestlé så potensialet, og var raskt ute med å produsere kjeksene. Noen år senere var kakene klare for tilfredstille ganer verden over, gjerne akkompagnert med et glass iskald melk.

Nedenfor har du den autentiske oppskriften kjære Ruth fant opp i 1930. Klar til å overraske dine kjære, eller bare deg selv med noe ekstremt godt?

Vanskelighetsgrad: Lett.



Dette trenger du for 50 kjeks: 120 g smør,  1 dl hvitt sukker, 1 dl brunt sukker, 1 egg, 1/2 ts bakepulver, 6 dl hvetemel, 1 dl hakkede nøtter (hassel eller macadamia), 1 ts vaniljesukker og 200 g sjokolade.



Dette gjør du:

1. Pisk mykt smør og sukker i en bakebolle, til du får en fyldig og tykk blanding. Tilsett sammenpisket egg, og rør med en tresleiv.

2. Sikt inn bakepulver, vaniljesukker og hvetemel, og rør rundt med sleiven til du får en fin deig. Du kan gjerne kna den med hendene mot slutten.

3. Tilsett hakkede nøtter og hakket sjokolade, og sett deigen i kjøleskapet over natten.

4. Bruk en teskje til å legge små deigkuler på et brett med bakepapir, og trykk de forsikt ut med håndflaten til runde kjeks. Stekes på over- og undervarme i 10-12 minutter på 180-190 grader. Kjeksen skal være gylden og sprø når den er ferdig.

Ha en fantastisk kveld videre. :D


 

 

 

 

9 kommentarer

Ida

12.07.2011 kl.19:45

Er det virkelig mulig å lage såååååå mye GODT som du gjør!! WOW :-D

bareMads

13.07.2011 kl.11:08

ser fantastisk flink ut med mat, jeg kommer gjerne å prøvesmaker :) god sommer videre

foralldel

13.07.2011 kl.11:29

bareMads:Det må du gjerne gjøre! :D God sommer til deg og ^^

Liv Therese

13.07.2011 kl.16:03

Tusen takk for oppskriften! Det her er desidert de beste sjokoldekjeksene jeg har bakt/smakt i hele mitt liv. Rett og slett fantastiske! Jeg elsker forresen måten du beskriver mat på, fortsett slik!

Malin og Marte

13.07.2011 kl.21:23

Takk for oppskrift :) Hvorfor brunsukker OG hvitt sukker? Trodde sukker var sukker etter en tur i steikeovnen...

Rania

14.07.2011 kl.00:58

Elsker cookies!! :D

foralldel

14.07.2011 kl.16:42

Malin og Marte: Jeg personlig bruker bare hvitt sukker. Det er veldig liten forskjell på hvitt og brunt, bortsett fra smaken. Siden det dto brunt sukker i oppskriften til Ruth, skrev jeg det her òg. xP

foralldel

15.07.2011 kl.20:44

Rania: Jeg og! :D

foralldel

15.07.2011 kl.20:45

Liv Therese: Tusen takk for supersnill kommentar! :D

Skriv en ny kommentar

hits