Overfylte calzone - Et lite stykke Italia

På italiensk betyr "calzone" rett og slett bukse eller strømpebukse. Merkelig nok aner man ikke hvorfor den herlige retten er oppkalt etter et klesplagg, for i fasongen likner den mer på en halvmåne enn noen som helst form for klær. Den tradisjonelle calzone blir i Napoli fylt med tomatsaus og mozzarella, og selges som gatemat da den er lett å spise når man er i farten. Nedenfor finner dere en lett oppskrift, hvor jeg benytter en kjøttsaus og mozzarella som fyll for å gjøre den en smule mektigere enn den med kun tomatsaus. Men dere må for all del sløyfe kjøttdeigen om dere foretrekker den lettere versjonen.

Vanskelighetsgrad: Lett.

Dette trenger du for 8 stykker:

Deig: 7 dl hvetemel, 1 pose tørrgjær, 1 klype salt, 2 ss olje, og 3 dl vann.

Kjøttsaus: 2 dl tomatsaus, 500 g kjøttdeig, 1 stor løk, 2 fedd hvitløk, 1 ts nykvernet sort pepper, 1/2 ts salt, 1 ts paprikapulver, 200 g mozzarellaost/norvegia og 1/2 ts chillipulver.

Dette gjør du:

Deig:

1. Løs opp gjæret i vann, og tilsett olje. Ha i mel og salt, og kna godt. La deigen heve til dobbel strørrelse på et lunt sted. Tar omtrent én time.

Kjøttsaus:

1. I en stekepanne steker du kjøttdeigen på høy varme med olje. Tilsett finhakket løk og hvitløk, og ha i alt av krydder. Hell over 2 dl tomatsaus.

Calzone:

1. Del deigen i 8 deler, og kjevle de ut til pannekaker på omtrent 20 cm i diameter. Legg kjøttsaus og mozzarella i en halvsirkel på den utkjevlede deigen, og vend over slik at at calzonen lukkes. Bruk gjerne litt vann som lim, om deigen er tørr. 

2. Pensles med egg eller melk om du vil, og stekes i 10-15 minutter på 180 grader i ovnen.



Koser du deg med dette hjemme og ikke på farten, er det et must å akkompagnere retten med et glass Dolcetto. Vi blogges! :D






6 kommentarer

Ida

14.07.2011 kl.23:17

Det ser kjempe godt ut, og det kan jeg vedde på at det var også! :-)

Hira

15.07.2011 kl.18:18

Naam! den ska me prøve meg på :)

foralldel

15.07.2011 kl.20:43

Hira: Det må du, du kommer til å elske det! :D

foralldel

15.07.2011 kl.20:44

Ida: Det var det, men jeg liker de med bare pesto best. xP

Alexandra

03.08.2011 kl.02:36

hmm...10-15 minutter kanskje:P?

foralldel

03.08.2011 kl.02:43

Alexandra: opppppsann (A) den så vi ikke xP

Skriv en ny kommentar

hits