Enchiladasforrett

Enchilar, er spansk og betyr å strø chilli over. Verbet har gitt navn til en herlig meksikansk matrett, kalt enchiladas. Den består av tynne mais- eller hvetetortillas som fylles med kjøttsaus og ost, før de dekkes med ost og chillisaus og gratineres raskt i oven. Rett og slett en herlig godbit som er vanskelig å motstå.

Det meksikanske kjøkken er kjent for å være uformelt, og veldig mettende. En kombinasjon som passer ypperlig på en lat mandag som i dag. Her har du oppskriften på dagens forrettstips:

Vanskelighetsgrad: Enkel.Dette trenger du for åtte porsjoner: 500 g kjøttdeig, 1 finhakket løk, 1 ss olje til steking, 1 glass tacosaus, 2 dl revet hvitost, 8 tortillaer (mais eller hvete), 1 glass rød salsa eller annen tomatsaus, 1 pose tacokrydder, 2 dl lettrømme.

Dette gjør du:

1. Ha oljen i en stekepanne, og brun kjøttdeig, hakket løk og takokrydder på sterk varme. Dette hindrer kjøttdeigen i å bli kokt. Ha i tacosausen, og la kjøttsausen hvile i noen minutter på avslått plate.

2. Fyll tortillaene med kjøttsausen, og halvparten av osten. Rull de til som en pannekake, slik bilde to viser. Legg de i en ildfast form, og strø over ost og litt salsa.

3. Gratiner enciladasene i omtrent 10 minutter på 200 grader til de får en gylden farge. Serveres med salsa, lettrømme og gjerne en frisk salat.

Ha en fin kveld videre! :D

Én kommentar

Ida

21.07.2011 kl.10:19

Åååå, hvorfor la du ikke ut dette i går. Da hadde jeg ingen middagstips, men jeg kunne jo ha lagd dette! :-) Vet hva det blir neste gang iallefall ;)

Skriv en ny kommentar

hits