Søtkirsebærterte

God dag. Da prøver jeg å vekke liv i bloggen igjen. Her har dere dagens godbit som er relativ lett å lage, og passer utmerket på denne årstiden siden de fleste bærtrær bugner av friske herligheter.

Vanskelighetsgrad: Lett.

Dette trenger du for fire små terter: 

Terteskall: 100 g hvetemel, 50 g smør og 1 ss melis, 1/2 eggeplomme og 2 ss vann.

Fyll: 4 dl søtkirsebær, 2 dl pisket kremfløte og 2 ss melis.

Dette gjør du:

1. Bland de tørre terteskallingrediensene i en bakebolle, og smuldre dem sammen med smør. Tilsett vann og eggeplomme, og kna godt til du får en fast deig. Denne setter du i kjøleskapet i én time.

2. Fordel deigen i smurte terteformer, og trykk den godt ut i kantene slik at det dannes et hulrom i midten. Stek skallene i 10-15 minutter på 180 grader.

3. Skjær opp kiresebærene i to, og lirk ut kjernen med en skje. Deretter legger du bærene i terteskallene med litt pisket krem, og drysser over melis. Bruk gjerne sjokoladesaus til pynt slik jeg har gjort.

Ha en fin dag videre. =)






4 kommentarer

Regine

29.07.2011 kl.20:11

Nam! :D

Camilla

31.07.2011 kl.00:02

Ser så lekkert ut alt du lager! Har fulgt med litt på det søte liv på Facebook, men har hivd meg på å blogge, og legger deg til der for inspirasjon ;) kjempe flink er du!

foralldel

31.07.2011 kl.16:41

Camilla: Tusen takk! :D Alltid hyggelig med koselige kommentarer. :D

Camilla

01.08.2011 kl.16:26

;)

Skriv en ny kommentar

hits