Gemelli con salvia - Pastaskruer med salviesaus

I Italia konsumeres pasta i lange baner. Den kombineres med alt fra kjøttsauser til ostasauser. Hemmeligheten bak en vellykket pastarett ligger imidlertid i urtene en benytter. De fleste forbinder basilikum med tomatsaus, og det stemmer jo får så vidt. Basilikum er den mest benyttede urten i Italia. Men Italienerne har en liten hemelighet de færreste vet om, som bygger på en eldgammel tradisjon. Når basilikumpotten er tom for blader og friske skudd, er det den kjære salvien som står får tur. Den smaker kanskje bittert alene, men kombineres den med sin kjære venn tomaten, vil den få tennene dine til å løpe i vann. Prøv selv!

Vanskelighetsgrad: Lett.

Dette trenger du:

2 dl hakkede tomater (gjerne på boks), 1 dl tomatpure, 1/2 bunt fersk salvie, 1/2 ts nykvernet sort pepper, 1/2 ts salt, 1 stor løk, 1-2 fedd hvitløk, 4 ss olivenolje, 1 dl tørr hvitvin (kan sløyfes).Dette gjør du:

1. Finhakk løken og hvitløken, og tilsett de en kjele med olivenolje. Rør rundt med en tresleiv på sterk varme, til de er gyldne i fargen. Deretter heller du over tomatpure og hakkede tomater. Dersom du bruker ferske, er det veldig viktig at du fjerner frøene. Disse gir sausen en bitter og ubehagelig smak.

2. Tilsett alt av krydder, og finhakket salvie. Tislutt heller du over hvitvin og lar det koke opp. La sausen koke til du skal bruke den, om det så er fem minutter til, eller tre timer. Tilsett vann om den blir for tykk. Hell sausen over nykokt pasta, og nyt den med alle sanser! :D 

 

 

6 kommentarer

Malin og Marte

31.07.2011 kl.16:24

Mmmm, jeg vet at søstra mi titter innom denne bloggen titt og stadig. Satser på at du har fått ut oppskriften før jeg har kommet hjem så hun blir inspirert til lage middag til meg ;)

Malin

foralldel

31.07.2011 kl.16:42

Malin og Marte: Legger den ut så fort jeg kommer hjem. :D Mobilblogg er noen kjedelige greier altså xP

Ida

31.07.2011 kl.23:42

Dette så nesten bedre ut enn grillmaten jeg spiste i dag ;-)

rakel

01.08.2011 kl.11:09

Nam! :D

Hanne

03.08.2011 kl.15:48

Tilsetter gjerne litt salvie, og kanskje til og med laubærblad, når jeg lager bolognese. Det gir virkelig det lille ekstra :D

foralldel

03.08.2011 kl.18:17

Hanne:ja, det blir supernam! :D

Skriv en ny kommentar

hits