Kamskjell i safransaus

Min kjære dykkervenn har nok en gang vært og plukket kamskjell. Og som vanlig, fikk jeg alle sammen mot at han fikk smake på det jeg fant på å lage. Kamskjell kan tilberedes på uendelig mange måter, og passer perfekt som forret. Vanligvis pleier jeg å benytte nordiske oppskrifter, og holder meg unna de mest ekstotiske oppskriftene. Med andre ord var det virkelig på tide å bruke noe annet enn salt og pepper fra krydderhyllen. Her har du oppskriften på en noe ekstraordinær vri fra Italia, som inkluderer safran og en rekke andre godsaker. Tilføyer middagsbordet en smule minimalistisk luksus, og gleder ganen på en helt ny måte.

Vanskelighetsgrad: Middels.Dette trenger du for fire porsjoner: 12 kamskjell, 1 gulrot, 1 vårløk, 1,5 dl tørr hvitvin, 1/2 dl smør, 1 ss kremfløte, 1 klype safrantråder og litt salt.Dette gjør du:

1. Skjær gulrøtter i terninger, og vårløk i tynne skiver. Ha disse over i en stekepanne med litt salt, vin, og 4 ss vann. La det småkoke i 10 minutter, før du tilsetter rensede kamskjell. La det koke videre i maks fire minutter. Overstiges denne tiden, ødelegges den gode kamskjellsmaken.

2. Ta stekepannen vekk fra varmen, og rør in safran og kremfløte. Tislutt har du i smør. Bruk godt vaskede skjell fra kamskjell, eller små skåler til servering. Dander gjerne med noen safrantråder eller persille.

Lykke til! :D4 kommentarer

Ida

03.08.2011 kl.23:09

MEGA FANTASTISK!!!!!!!!! :-D

Karine

04.08.2011 kl.11:38

Bortskjemten! Vil også ha ferske kamskjell... :(

rakel

04.08.2011 kl.12:38

Det her er noe av det beste jeg har smakt i hele mitt liv! :D

foralldel

05.08.2011 kl.16:47

Karine: Haha, bare mine! <3 :D

Skriv en ny kommentar

hits