Napoleonskake

Napolenoskaken er et lite stykke himmel fanget mellom to plater av sprø butterdeig. Den toppes med søt melisglasur, for å glede små og store kakeglade sjeler. Her har du oppskriften! :D

Vanskelighetsgrad: Middels.

Dette trenger du for to middels store napoleonskaker:

4 plater ferdig butterdeig, 1/4 l kremfløte, 1/4 l vaniljekrem, 1/2 ss masinna, 1 ss sukker, 2-3 dl melis, 1 eggehvite, noen dråper vann og 2 ss brun rom (kan sløyfes).

Dette gjør du:

1. Kjevle ut butterdeigplatene til de er like tynne som en femkroning, og plasser de på et bakebrett med bakepapir. Stikk en mengde hull i deigen med en gaffel, slik at den ikke trekker seg sammen under steking. Stekes på 200 grader midt i ovnen, til de er gyldenbrune.

2. Kjøl ned de stekte platene med butterdeig, og pisk sammen kremfløte, maisenna og sukker. Bland inn vaniljekrem, og rom om du ønsker en mer intens smak på kremen. Spre kremen utover to av platene, og legg de to gjenværende over. Rør sammen melis og eggehviten og spre det utover toppen av kaken. Blir melisglasuren for tykk, kan du tynne den ut med noen dråper vann.

Tips: Bruk en brødkniv når du skjærer kaken, og "sag" ut stykker. Da slipper du at kremen tyter ut i alle kanter.

Ha en fin dag videre! :D







14 kommentarer

Malin og Marte

10.08.2011 kl.19:54

Altså, Napoleonskake må være noe av det beste jeg vet. Ikke bare fordi det smaker så nydelig, men fordi det gir meg assosiasjoner fra barndommen. Jeg tror det er mange som har et personlig forhold til den kaken. Jeg skjønner ikke hvordan du får den til å se så fin ut...

magnus

10.08.2011 kl.23:51

wow! til og med mamma får dem ikke til å se så bra ut xp

foralldel

10.08.2011 kl.23:57

Malin og Marte: Åh! Ja!!! Samme her xP Jeg pleida alltid å få et glass rød saft til da jeg var liten, det er det første jeg tenker på.

Det er egentlig ikke så vanskelig, nå var ikke jeg heeeelt fornøyd med utseende da. Men du lager noen sjokoladesausstriper på melisglasuren, også trekker du en kniv gjennom så du får et fint mønster. Skal legge ut en "pynteoppskrift" neste gang jeg lager. :D

Sana Sol

11.08.2011 kl.15:19

FANTASTISK!

foralldel

11.08.2011 kl.21:28

Sana Sol: Sol! Savnet deg! :D

Malin og Marte

11.08.2011 kl.22:50

Det er dette jeg mener når jeg lurte på hvordan kaken din ble så fin: http://karlstadsisters.blogg.no/1307438988_napoleonskake.html

Dette er min søsters bakverk, men heller ikke jeg har bakefingre ;P

G

11.08.2011 kl.23:02

WOOOWAAAVIIIVA!! :O

Sana Sol

12.08.2011 kl.14:56

Sol var på ferie, men nå er jeg tilbake og skal holde øye på bloggen ;D

foralldel

12.08.2011 kl.17:58

Sana Sol: Yay! Det var på tide! :D

elisesbakery

12.08.2011 kl.20:33

Den så jo nydelig ut ! :)

ElisesBakery

elisabethwiborg

13.08.2011 kl.17:30

Så sinnsykt godt alt ser ut, det blir vel sånn at oppskriftene som jeg skal følge fremover ligger på din blogg ! :)

foralldel

13.08.2011 kl.20:18

elisabethwiborg: Det smaker minst like godt! Håper du finner noe du liker. :D

Anine94

14.08.2011 kl.14:06

Kan jeg bruke vaniljesaus istedetfor vaniljekrem? :)

tonje marie

17.09.2011 kl.18:59

Jeg, personlig, hater napoleonskake - spesielt å lage de på jobb hver dag i et halvt år. - Man stikker forresten hull i bunnen for at den ikke skal reise seg :)

Skriv en ny kommentar

hits