Safranbulgur med wokkede grønnsaker og tzatziki

God kveld! Da var det tid for en herlig eksotisk vegetarrett. Bulgur er en form for ris, eller riktigere sagt hele semulegryn, og betraktes som hovednæringskilde i midtøsten. De inneholder mer energi enn vanlig ris, og har på lik linje med ris en ganske kjedelig smak alene. Men med litt kreativitet og tradisjonelle oppskrifter kan en trylle frem de herligste retter som får tennene til å løpe i vann. Nedenfor finner dere en liten herlighet som fungerer flott som en liten rett i seg selv, eller som tilbehør.

Vanskelighetsgrad: Lett.



Du trenger: 2 dl ukokt bulgur, 1 terning buljong, noen tråder safran (kan sløyfes), 1 stor rødløk, 1 fedd hvitløk, 1 paprika, 1 dl hele grønne bønner eller sukkererter oh 2 dltzatziki.




Dette gjør du:

1. Kok opp bulguren som beskrevet på pakken, og ha i buljonterning, en halv hakket løk, og safrantråder.

2. Ha litt olje i en stekepanne, og stek de hakkede grønnsakene i noen få minutter, før du har dem over i risen og rører godt.

3. Lag tzatziki som vist her:Tzatziki, og anrett maten slik du ser på bildet.

3 kommentarer

sjelensspeil

24.08.2011 kl.22:38

Ah, det så virkelig godt ut:)

26.08.2011 kl.20:53

ah, du er digg ;*

magnus

04.09.2011 kl.11:56

jeg vil ha :(

Skriv en ny kommentar

hits