Bjørnebærterter

Bjørnebær er et sjeldent syn i norsk skog, men har man verdens beste selskap og lykken med seg, er det fort gjort å finne store mengder. Jeg personlig elsker bærene helt uten tilberedning, men bruker de allikvel til de herligste smoothier og i desserter. Nedenfor har jeg laget små søte terter av dem, som smaker nydelig om de serveres med fersk vaniljeis.

Vanskelighetsgrad: Middels.

Dette trenger du:

Terteskall: 100 g hvetemel, 50 g smør, 1 ss melis, 2 ss vann og 1/2 eggeplomme.

Fyll: 500 g bjørnebær, 2 ss sukker og 1/4 l kremfløte.

Dette gjør du:

1. Bland de tørre terteskallingrediensene i en bakebolle, og smuldre dem sammen med smør. Tilsett vann og eggeplomme, og kna godt til du får en fast deig. Denne setter du i kjøleskapet i én time.

2. Fordel deigen i smurte terteformer, og trykk den godt ut i kantene slik at det dannes et hulrom i midten. Stek skallene i 10-15 minutter på 180 grader.

Pisk fløte og sukker til krem, og ha i bjørnebær. Rør de godt sammen, slik at kremen lar seg farge av bærene. Fordel kremen i terteskallene, og dander med masse friske bær på toppen.

Ha en fortsatt strålende dag! :D

3 kommentarer

Linn

30.08.2011 kl.00:48

Så helt fantastisk nydelig ut :) Mmmm, vann i munnen :D

31.08.2011 kl.18:52

digg!!

magnus

04.09.2011 kl.11:54

nam! :O

Skriv en ny kommentar

hits