Fylte horn

Enkelte ganger går man lei brødmat i matpakken. Da er det greit å variere det litt med andre ting. Og hva er vel bedre en nybakte horn med de herligste former for fyll? De er enkle å lage, og smaker godt når du er småsulten. Det du ikke orker å spise med det samme kan med fordel fryses ned. Kan lages med kjøttdeig, ost, tomatsaus, skinke, grønsaker, pesto, spinat, fetaost, tacosaus, mozzarella, pølsebiter, kyllingfilet,  eller noe helt annet. Du bestemmer! Fyll dem med din favorittingrediens, og nyt godsakene! :D

Vanskelightesgrad: Lett.



Dette trenger du:

6 dl melk, 200 g smør, 0,5 dl matolje, 1/2 ss salt, 1 kg hvetemel, 1 egg og 50 g gjær.



Dette gjør du:

1.  I en bakebolle rører du ut gjær og lunken melk. Tilsett smeltet, avkjølt smør og olje.

2.  Tilsett alt det tørre, og elt deigen godt. Bruk for all del en kjøkkenmaskin for å spare krefter.

3.  Dekk deigen med et håndkle, og la den heve i minst én time. Deretter kjevler du ut leiver på størrelse med en langpanne, som du skjærer opp i 8 trekanter hver (som kakestykker.)

4. Legg fyllet du ønsker å bruke i enden av trekanten, og rull sammen trekanten så du får et flott horn. La hornene etterheve i nye 60 minutter, før de pensles med egg og stekes på 175 grader i 10-20 minutter.

Lykke til! :D


 

 

10 kommentarer

Robin

26.09.2011 kl.14:20

nam! :D

Regine

27.09.2011 kl.12:53

Det er var genialt, sitter med kaffe og nystekte horn i skrivende stund<3

Cake boss, digger

27.09.2011 kl.15:51

NAM! eg og er kjempe lei brødmat, så tusen takk, skal så prøva å laga det!

louicm

02.10.2011 kl.08:29

minn meg på å ikke gå innom bloggen din før frokost...blir så helsikkes sulten!;(

hei sann

05.10.2011 kl.21:40

hvilken fyll brukte du ??

foralldel

05.10.2011 kl.21:54

hei sann:jeg bruker kjøttfyll, kan legge ut oppskrift om du vil? =)

Rigmor

06.10.2011 kl.14:01

Heeerlig greier. :) ! Dette liker jeg wooho!

hei sann

06.10.2011 kl.23:16

Ja gjerne, hadde vært fint om du gjorde det

hei sann

13.10.2011 kl.22:28

venter fortsatt på kjøtt fyll oppskriften =(

foralldel

13.10.2011 kl.22:46

hei sann:

Dette trenger du til kjøttsausen: 400 g kjøttdeig, 1 fedd finhakket hvitløk, 2 ss olje til steking, 1 finhakket løk, 1 boks hermetiske tomater, 1 dl tomatpuré, 1/2 ts salt, 1/2 ts pepper, 1 bitteliten finhakket rød chilli uten frø, 1/2 dl finhakket fersk kruspersille, og 1 dl revet ost.

Dette gjør du: Brun kjøttdeigen i oljen på sterk varme. Dersom du benytter svak varme, blir kjøttdeigen kokt, og ikke stekt. Dette smaker ufint. Rett og slett. Tilsett finhakket løk, hvitløk, chilli, salt, pepper, tomater og tomatpuré, og la det koke i ett minutt. Deretter tilsetter du persillen, og lar det trekke i noen minutter på avslått kokeplate.

Beklager at den kom sent! :/

Skriv en ny kommentar

hits