Hjemmelaget tomatsuppe med middelhavsurter

Når vinden uler utenfor og gjør kaldt kaldere, er det greit å tilbringe dagen inne. Her har du oppskriften på en herlig tomatsuppe som varmer både kropp og sjel. Glem posesuppen, og gjør deg klar for en skikkelig herlighet!

Vanskelightesgrad: Lett.Dette trenger du: 2 sjalottløk, 1 fedd hvitløk, 2 ss olivenolje, 1 ss hvetemel, 1 dl tomatpure, 1/2 l hønsebuljong, 1 bunt oregano, timian eller basilikum og ca. 1000 g finhakkede tomater (helst på boks).Dette gjør du:

1. Finhakket løk og hvitløk sauteres lett med olivenolje i en kjele. Tilsett hvetemel, deretter hønsebuljong og rør godt. Vent til det småkoker.

2. Tilsett tomatpuré og hakkede tomater, og rundt av smaken med salt og pepper etter behov. Før servering rører du inn finhakkede urter, og lar suppen småkome i omtrent fem minutter.


For øvrig smaker suppen vesentlig bedre om den får selskap av et glass herlig Merlot.

Ha en strålende mandag! :D

4 kommentarer

Malin og Marte

13.10.2011 kl.00:12

De som ikke har smakt hjemmelaget tomatsuppe vet ikke hva tomatsuppe er. Takk for enkel oppskrift :D det gjør det så mye lettere å finne motivasjon til å sette i gang

foralldel

15.10.2011 kl.22:59

Malin og Marte: Ikkesant? :D Posesuppe smaker bare zalo spør du meg! xP

Marte

15.11.2011 kl.10:30

aiaiai.... lagde denne i går. enkelt, raskt og gud så smakfullt :D men, spørsmål: bruker du å sile den etter koking? min suppe så ikke i nærheten så jevn og fin ut som den på bildet ;P

foralldel

19.11.2011 kl.13:00

Marte: Yay! :D Så bra at du ble fornøyd. Jeg pleier ikke å sile den, da jeg liker litt tyggemotstand i suppen. Den ser nok litt tynn ut siden suppen har stått en stund og bitene har lagt seg i bunn.

Skriv en ny kommentar

hits