Gjesteblogg: Herlige kanelboller!

God kveld kjære matvrak! Siden jeg er en dårlig matblogger for tiden, er det min fantastiske venninne Emine som i dag står for bloggingen. Her får dere oppskrift på herlige kanelboller med saftig fyll!

Vanskelighetsgrad: Lett.

Ingredienser boller:                                                                       Kanelfyll:

1 kg siktet hvetemel                                                                            2,5 ss kanel
150 g sukker                                                                                       100 g tomtemprert smør          
150 g smør i terninger                                                                        100 g sukker
2 ts salt
2 ts kardemomme
6 dl helmelk (kan også bruke lettmelk) 
50 g tørrgjær 

FREMGANGSMÅTE

1. Bland alle de tørre ingrediensene (inkludert tørrgjær) i en bolle (bortsett fra kanelfyllet). Smelt smør i en middels stor kjele, og tilsett melk når alt smøret er smeltet. Varm dette opp til kroppstemperatur. Deretter tilsetter du væsken i bolla, og blander alt godt. 

2. Sett deigen på et lunt sted, dekk den til og la den heve i 1 time. 
Slå ned deigen, og la den heve i 30 minutter til.

3. I mellomtiden bland sammen smør, sukker og kanel som utgjør kanelfyllet. 
Kjevle ut deigen til et rektangel på omtrent 40 x 60 cm, så smører du et jevnt lag med kanelfyll på bolledeigen. 

4. Rull bolledeigen til en 60 cm lang pølse.

5. Del opp i 12-15 kanelsnurrer og legg dem pent på to stekebrett.

6. La bollene etterheve i en halvtimes tid før du pensler med melk blandet med egg og steker på 220 grader i 10-15 minutter, midt i ovnen. 


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits