Thousand Island-dressing

Sauser og dressinger er dessverre den mest utsatte gruppen kulinariske herligheter utsatt for overgrep, trakassering, vold, og misbruk. (Les: Halv- og helfabrikatabasillen) Tragisk. Får meg til å felle noen tårer i ny og ne. Uansett, til tross for at alle andre bruker ferdige dressinger og sauser, treger ikke DU å begå samme lovbrudd. Nedenfor finner du oppskriften på en supergod dressing kjent under navnet "Thousand Island" som passer utmerket til salater og ymse andre matretter. Du kjenner sikkert bare til den triste varianten som er sperret inne i en plastflaske på rimi? Vel, her blir det andre boller. Ikke mer å si om den saken.

Vanskelighetsgrad: Middels.

Dette trenger du: 2,5 dl rapsolje, 2 eggeplommer, 1 ts fin fransk sennep, 1 ss hvitvinseddik, 2 ss tomatpurré, 1/2 ts kajennepepper, 1/4 finhakket paprika, 1/4 finhakket løk, og 4 ss rømme.

Dette gjør du:

1. I en foodprosessor kjører du eggeplommene til de begynner å stivne. Tilsett olje i en tynn stråle, til eggene danner en lekker kramaktig konsistens. Tilsett sennep.

2. Ha i rømme, og rør forsikt. Tilsett i øvrige ingrediensene, og plasser dressingen kjølig i minst 45 minutter før servering.

Tips: For å lage en eksklusiv hamburgerdressing, tilsetter du 1/2 ss tørket dill i dressingen.

 

2 kommentarer

Hilde Karin

23.10.2011 kl.22:29

såg fristende ut til en god salat elns :D

foralldel

24.10.2011 kl.22:17

Hilde Karin: Ja, det er supergodt til gode salater! :D

Skriv en ny kommentar

hits