Serinakaker

Da var det første søndag i advent! På tide å sette i gang med julebaksten. Igjen går det i de syv tradisjonelle sortene, pluss serinakaker. Jeg føler egentlig at vi heller skal ha åtte "tradisjonelle" sorter, så serinakakene kan inkluderes. Uansett, for meg er serinakaer viktigere enn et juletre. Så her har dere i allefall oppskrift!

Vanskelighetsgrad: Lett.

Du trenger: 250 g hvetemel, 150 g smør, 125 g sukker, 1 ts vaniljesukker, 1 egg, 1 dl mandler, 2 ss perlesukker og 1/4 ts hjortetakksalt ELLER 2 ts bakepulver.

Dette gjør du:

1. Bland alt det tørre i en bakebolle, smuldre inn smør, og bland tilslutt inn egget. Kna godt til du får en smidig og fast deig.

2. Del deigen opp i åtte like store deler, og trill minst åtte kuler av hver av delene. Trykk ut kulene på et brett med bakepapir, til du får fine, små kjeks. Bruk gjerne en gaffel. Strø over perlesukker og hakkede mandler.

3. Stek kakene til de er gyldne på omtrent 180 grader.

Jeg har for øvrig vært überkreativ i dag og malt julekuler, ble ikke den her stilig? :D

Ha en stålende søndag! :D

6 kommentarer

Lars

27.11.2011 kl.23:58

Fine kaker!

Nå begynner jeg å glede meg til julebaksten!

Har du forresten noen tips til hvordan man kan unngå å få deigen "klissete" når man skal trille ut emnene? Jeg har hørt at man skal sette deigen i kjøleskap, men da blir den jo steinhard. :p

Her er forresten et lite julemusikktips. Vakkert, om enn noe utypisk. Jeg synes dog det fanger julens budskap på en bra måte.

http://www.youtube.com/watch?v=VShyqHcWjPY

foralldel

28.11.2011 kl.01:11

Lars:

Takk! :D

Hører ofte om folk som maser om klissete kakedeig, men det har jeg aldri opplevd selv. Min pleier som regel å være veldig fin å jobbe med. Pleier å bruke smør rett fra kjøleskapet, og smuldre inn i deigen. Tror nok det er årsaken til at deigen ikke er klissete. Si ifra om hvordan det går om du prøver denne oppskriften! :D

Takk for musikklenke! :D

Rakel

28.11.2011 kl.01:12

Åh, den julekulen var sykt stilig!

foralldel

28.11.2011 kl.01:13

Rakel: Tack! (A)

Linn

30.11.2011 kl.08:11

Er det en halv teskje hjortetakksalt?

foralldel

01.12.2011 kl.18:06

Linn: Oj, der har jeg skrevet feil. Du kan enten bruke 1/4 ts h.salt, eller 2 ts bakepulver. Begge deler fungerer fint. =) Retter opp feilen nå.

Skriv en ny kommentar

hits