Insalata caprese - Med Italia på en gaffel

En tusler nonchalant nedover byens brostenbelagte gater, luften er varm og fuktig. Graderstokkene har skutt til værs til tross for at et tungt skylag dekker for solen. Latter og småprat fyller luften i det du passerer en café som parfymerer omgivelsene med lukten av napoleonskaker og nybrygget kaffe. Svak motordur fra en gammel motorsykkel forsvinner gradvis i det fjerne, i det du innser at livet rett og slett er herlig.

Å jada, enkelte ganger er det lov å drømme seg bort til fantastiske Italia selv om det er snøkledde Noreg vi befinner oss i. <3

Vanskelighetsgrad: Lett.

Nei men! Er det ikke det italienske flagget som har dukket opp på min kjære gaffel? :D Ikke dårlig altså.

Dette trenger du for fire porsjoner: 300 g mozzarella, 1 bunt fersk basilikum, 4 store ferske tomater, 4 ssolivenolje og 1/2 ts nykvernet pepper.

Dette gjør du:

1.  Skyll tomatene i rennende vann, og skjær dem i tynne skiver. Hell av væsken fra osten, og skjær også den i tynne skiver. Anrett skivene lagvis i takstenmønster som stripe på hver sin tallerken.

2. Skyll basilikumen i kaldt vann, og rist av vannet før du forsiktig plukker av de friske bladene og danderer foretten. Hell over olivenolje, og strø over nykvernet pepper.

Denne sammsetningen av råvarer utgjør fargespekteret i det italiesnke flagget, og passer fantastisk godt som pizzafyll. Imidlertid er det veldig vanlig å benytte en slik soloopptreden til forrett, slik tradisjonen i Campania tilsier.

4 kommentarer

Monica

09.12.2011 kl.01:38

Herlighet!!!!!!

Vilde

10.12.2011 kl.16:24

Snåle bilder, det der så godt ut! :)

foralldel

12.12.2011 kl.11:59

Monica: :D

foralldel

12.12.2011 kl.11:59

Vilde: Det var det også! :D Herlig blogg du har forresten!

Skriv en ny kommentar

hits