Fastelavnsboller

God kveld kjære sukkerelskere! I dag har jeg brukt en del timer på kjøkkenet for å trylle frem x-antall boller til i morgen. Fastelavn blir liksom mer og mer populært ettersom min kjærlighet for sukker og fett øker proposjonalt med årene som går. Jeg hadde dessverre en liten gjæringsulykke, som endte opp med en kilo alkoholisert bolledeig i dag, mem hvem lar seg vel stoppe av slikt? Og etter mye om og men endte jeg opp med flotte fete bullor! Det finnes for øvrig en mange ulike måter å fylle bollene på. I Finland er det vanlig med en kladd syltetøy i kremen, og i Sverige er mandelmassen godt utbredt. Her hjemme har jeg mest erfaring med creme patissiere (lett vaniljekrem ispedd vanlig krem), og vanlig krem, med, eller uten hakkede mandler.

 Vanskelighetsgrad: Lett.

Dette trenger du:

0,5 l melk, 175 g smør, 50 g gjær, 175 g sukker, 1 stk egg 1,5 ts kardemomme, 1 kg hvetemel og pisket kremfløte.

Dette gjør du:

Smelt smøret i en bolle, og tilsett lunken melk. Rør ut gjæret i blandingen. Rør inn eggene, og tilsett alt det tørre. Kna deigen helt til den er blank, eller så kan du benytte deg av en kjøkkenmaskin. Dekk bollen med plastfilm og la den forheve i omtrent 40 minutter. Deretter triller du deigen til små boller, og plasserer dem på et stekebrett med bakepapir. Bruk litt hvetemel for å unngå at deigen klistrer seg fast. Etterhev bollene i ca. 40 minutter, og stek dem midt i ovnen på 220 grader i 10-15 minutter. Tislutt kjøler du de ned og fyller dem med kremfløte, creme patissiere, syltetøy, hakkede mandler eller hva du enn måtte ønske! Også må du for all del ikke glemme melisdrysset!




 

4 kommentarer

Malin Beathe

19.02.2012 kl.01:00

Nam, frister:)

Kaveh

19.02.2012 kl.11:38

Vurderer faktisk å lage etter denne oppskriften i kveld...

Sarah

19.02.2012 kl.19:09

Vil du gi meg litt?:P

Hilde Karin

20.02.2012 kl.14:40

NAM! Give meee! :D

Skriv en ny kommentar

hits