Kjeks med sjokoladebiter

Søte sprø kjeks som knaser mellom tennene, en bittersøt sjokoladesmak som brer seg ut i munnen, og mørke sjokoladebiter som smelter på tungen, og kriger med alle andre smaker om å vinne den barbariske smaksdominanskrigen. Har ganen din noen gang opplevd dette infernoet, har du sannsynligvis spist en ekte amerikansk "Chocolate Chip Cookie". 

Kjeks med sjokoladebiter selges og produseres verden over, og det finnes flere tusen ulike leverandører som står bak dem. Overraskende nok var det ved en ulykke at disse herlighetene ble til. Året var 1930 i vidunderlige Nord Amerika, hvor Ruth Graves Wakefield sto på kjøkkenet i sitt vesle tollhus og kokkelerte. Ved en tilfeldig, dog heldig feil, blandet hun en rekke ingredienser i en bolle, som senere ble til fantastiske kjeks folk elsket. Oppskriften ble trykket i en kokebok, og mirakelkaken spredte seg til hele USA på kort tid. Nestlé så potensialet, og var raskt ute med å produsere kjeksene. Noen år senere var kakene klare for tilfredstille ganer verden over, gjerne akkompagnert med et glass iskald melk.

Nedenfor har du den autentiske oppskriften kjære Ruth fant opp i 1930. Klar til å overraske dine kjære, eller bare deg selv med noe ekstremt godt?

Vanskelighetsgrad: Lett.



Dette trenger du for 50 kjeks: 120 g smør,  1 dl hvitt sukker, 1 dl brunt sukker, 1 egg,1/2 ts bakepulver, 6 dl hvetemel, 1 dl hakkede nøtter (hassel eller macadamia), 1 tsvaniljesukker og 200 g sjokolade.



Dette gjør du:

1. Pisk mykt smør og sukker i en bakebolle, til du får en fyldig og tykk blanding. Tilsett sammenpisket egg, og rør med en tresleiv.

2. Sikt inn bakepulver, vaniljesukker og hvetemel, og rør rundt med sleiven til du får en fin deig. Du kan gjerne kna den med hendene mot slutten.

3. Tilsett hakkede nøtter og hakket sjokolade, og sett deigen i kjøleskapet over natten.

4. Bruk en teskje til å legge små deigkuler på et brett med bakepapir, og trykk de forsikt ut med håndflaten til runde kjeks. Stekes på over- og undervarme i 10-12 minutter på 180-190 grader. Kjeksen skal være gylden og sprø når den er ferdig.

Nok prat om mat for i kveld, nå er det sovetid! God natta fra meg og voffen! :D





 

13 kommentarer

monikanygard

18.03.2012 kl.13:00

Svar: Det var veldig godt :D Så godt ut det der også!

Marie

19.03.2012 kl.20:30

Søt!<3

K

19.03.2012 kl.23:22

Voffen!:D<3

Magnus

20.03.2012 kl.11:08

Ser bra ut, både du og kakene!

Mf

20.03.2012 kl.11:13

Sjokoladekjeeeks og sjokoladehår!:D<33

Kristine

20.03.2012 kl.13:12

Naaaam! Ser herlig ut! Savner litt vanlig mat da :p som i gamledageer!:D

Lilliann

21.03.2012 kl.11:47

Syntes du skal poste flere bilder av deg selv, er jo ikke akkurat lite pen du er xp litt eye candy er jo ikke å forakte!

foralldel

21.03.2012 kl.12:49

Lilliann: Hehe, skal se hva jeg kan gjøre. Takk xP

foralldel

21.03.2012 kl.12:50

Kristine: Der har du et godt poeng! Har tenkt på det samme. Skal som før prøve å blogge annenhver dag om vanlig mat og sukkermat! :D

foralldel

21.03.2012 kl.12:50

Magnus:Tack!

Sana sol

21.03.2012 kl.17:58

Endelig var et nytt innlegg om mat ;D

Sulten

19.04.2012 kl.17:37

Ser kjempegodt ut! Helt pro

Christine Sand

07.04.2014 kl.16:35

Hei,

Jeg jobber med Casting til ulike TV programmer og kom over den spennende bloggen din. Denne gangen er jeg på jakt etter dyktige hobbykokker til en ny sesong av Masterchef Special.

Som du muligens har fått med deg har TV3 valgt å lage programmet med kjendiser framfor ekte matelskere som faktisk brenner for matlaging.

De har endelig innsett at dersom nivået på matlagingen skal opp, blir de nødt til å få inn deltakere som faktisk trives på kjøkkenet. Vi skal derfor produsere en sesong der ?vanlige? hobbykokker skal konkurrere mot de kjendisene fra forrige sesong som faktisk kan lage mat men som ikke nådde helt opp.

Innspillingen foregår i København og tar minimum en dag og maks åtte, alt avhengig av hvor langt man kommer. Første innspillingsdag er 4. August og de resterende dagene er spredt over tre uker.

Dersom dette er av interesse hadde det vært supert om vi kunne ta en prat i nærmeste framtid.

Vennlig hilsen

--

Christine Sand

Castingansvarlig

Mobil:+47 472 68 891

Skriv en ny kommentar

hits