august 2011

Bjørnebærterter

Bjørnebær er et sjeldent syn i norsk skog, men har man verdens beste selskap og lykken med seg, er det fort gjort å finne store mengder. Jeg personlig elsker bærene helt uten tilberedning, men bruk...

Morgenstund har gull i munn - havregrøt med friske bær

God morgen kjære blogglesere! Her sitter jeg ute på terrassen og nyter de få solskinnstrålene som finner veien gjennom det tykke skylaget i ny og ne. Selvsagt har jeg en deilig frokost foran meg. J...

Superenkel og superherlig sjokoladekake

God dag! I regntunge stunder er det godt å sitte inne i varmen. I dag er jeg superlat og har tenkt å tilbringe hele dagen i sofaen under et pledd, med ørten sesonger frustrerte fruer og en stor sjo...

Safranbulgur med wokkede grønnsaker og tzatziki

God kveld! Da var det tid for en herlig eksotisk vegetarrett. Bulgur er en form for ris, eller riktigere sagt hele semulegryn, og betraktes som hovednæringskilde i midtøsten. De inneholder mer ener...

Ekstra mørke sjokoladekjeks

Hei og hopp! Mine kjære blogglesere har vel for lenge siden oppdaget at småkaker gleder de fleste små mager, inkludert min egen. Nedenfor har dere oppskriften på én av mine favoritter. Det verdt å ...

Italienskgresk-salat

Det finnes ufattlig mange forskjelligetyper greske og italienske salater. De har hver sin unike smak, og passer perfekt som tilbehør til kjøttrettereller somsimpleforretter. Denne varianten her err...

Salte macadamianøtter med sjokoladeovertrekk

En vinkveld med vennegjengen uten godt tilbehør ender alltid i katastrofe. Ost, kjeks, druer og sjokolade er klassikere, men hva med å prøve noe nytt? Kombinasjonen av salt og søtt er en herlig opp...

Insalata caprese - Med Italia på en gaffel

En tusler nonchalant nedover byens brostenbelagte gater, luften er varm og fuktig. Graderstokkene har skutt til værs til tross for at et tungt skylag dekker for solen.Latter og småprat fyller lufte...

Lapper med pisket krem og jordbær

Her om dagen trippet jeg storfornøyd nedover gaten på vei til Ica. Solen skinte og lykkelige meg så frem til å kjøpe enda en kurv med herlige frukter fra paradis (les: norske jordbær). Med stjerner...

Sanbosé

Klokken er halv to om natten og jeg blogger om mat. Her har dere i allefall en persisk godsak, som består av et sprøtt trekantformet skall, fylt med kjøttdeig og grønnsaker. Denne småretten minner ...

Napoleonskake

Napolenoskaken er et lite stykke himmel fanget mellom to plater av sprø butterdeig. Den toppes med søt melisglasur, for å glede små og store kakeglade sjeler. Her har du oppskriften! :D Vanskeligh...

Morro med mais!

Ikke mobb bildene. Tro meg, jeg vet like godt som dere. Uansett, grillede maiskolber er med på definere sesommeren i Norge. Som alle vet smaker det herlig. Har du på litt sitronsaft og paprikakrydd...

Pannekaker med rørte blåbær

Her om dagen var jeg og Rakel ute og løp i skogen. "Løp" blir det vel, for etter en halv kilometer med løping kom vi over en haug med blåfargede herligheter som dekket skogbunnen så langt man kunne...

Gresk mousakka

God ettermiddag kjære blogglesere! Når har jeg jammen meg vært flink og gjort ferdig dagens middag, en supergod rett fra Hellas. Italienerne har sin velkjente lasagne, og grekerne svarer tilbake me...

Mozartkuler - en herlig liten sjokoladesak

Mozartkuler er en elegant konfekttype som består av tre herlige råvarer. Alle tre kommer gradvis til utrykk, etterhvert som munnen får lov å smake på dem. Den aller første som får æren av å glede s...

Kamskjell i safransaus

Min kjære dykkervenn har nok en gang vært og plukket kamskjell. Og som vanlig, fikk jeg alle sammen mot at han fikk smake på det jeg fant på å lage. Kamskjell kan tilberedes på uendelig mange måter...

Oreoiskrem - fløyelsmyk vaniljeis med knasende kjeksbiter

Sukkersøt vaniljeis som smelter på tungen og brer seg utover munnen. Knasende sjokoladekjeks, og iskalde smaker ganen din sent vil glemme. Oreoiskremen er rett og slett en lekker liten godsak. Den ...
hits